Ο Διαλογισμός στην Επιστήμη της Πνευματικότητας

Ανακαλύψτε τη Σοφία της Ψυχής σας

Μια από τις έμφυτες ιδιότητες της ψυχής είναι η σοφία. Αν συντονιστείτε με την ψυχή σας και τις δυνάμεις της, μπορεί η ζωή σας να γεμίσει ευτυχία και να μεταμορφωθεί. Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τη δύναμη της ψυχής σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στη σοφία της;

Αυτή η Εσωτερική σοφία είναι διαθέσιμη σε σας, όποτε το θελήσετε μέσω του διαλογισμού.

Τι σημαίνει απεριόριστη σοφία; Αυτή η σοφία δεν είναι μια διανοητική γνώση που παίρνουμε από διαλέξεις ή βιβλία, αλλά είναι μια συνειδητή γνώση. Ο Θεός περιγράφεται ως «συνειδητότητα». Η ψυχή μας, που είναι της ίδιας ουσίας με τον Θεό, είναι επίσης συνειδητότητα και σημαίνει ότι είναι μια «κατάσταση γνώσης όλων αυτών, που μπορούμε να γνωρίσουμε».

Όταν έχουμε πρόσβαση στη θεϊκή σοφία, φτάνουμε σε μια κατάσταση πλήρους συνειδητότητας, όπου γνωρίζουμε τις απαντήσεις στα μυστήρια της ζωής και τον σκοπό μας σ’αυτήν τη ζωή. Βλέπουμε τη ζωή ως κάτι περισσότερο από μια σειρά τυχαίων γεγονότων και βρίσκουμε ένα νόημα και ένα μήνυμα σε όλα αυτά που συμβαίνουν.

Εκείνοι που έχουν συντονιστεί με την ψυχή τους, αντιλαμβάνονται τη ζωή από μια αναζωογονητική προοπτική. Αντί να παρασύρονται στη θάλασσα της ζωής και να τσακίζονται με κάθε κύμα, βλέπουν τη ζωή τους σαν μια ταινία με υπότιτλους, στην οποία οι λέξεις στο κάτω μέρος της οθόνης, τους ενημερώνουν τι συμβαίνει στο πνευματικό επίπεδο. Μπορεί, ακόμα, να βιώνουν μια πάλη με τα κύματα αλλά, τα αντιμετωπίζουν με την εσωτερική γνώση ότι υπάρχει αιτία και σκοπός σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση.

Μπορούμε να παρατηρήσουμε όλα όσα μας συμβαίνουν μέσα από το πρίσμα της αθάνατης ψυχής μας. Όταν το κάνουμε αυτό, τα γεγονότα απλώς περνάνε, είναι σαν φευγαλέα σύννεφα στον φόντο ενός καθαρού, ήρεμου και ειρηνικού ουρανού. Η γαλήνη μας διατηρείται, καθώς περιμένουμε υπομονετικά τα φευγαλέα γεγονότα της ζωής να περάσουν από μπροστά μας, γνωρίζοντας ότι μια μέρα θα μετατραπούν σε μια άλλη σκηνή γεμάτη ειρήνη, χαρά και αγάπη.

Ο Διαλογισμός είναι το κλειδί που μπορεί να ξεκλειδώσει τη Σοφία της Ψυχής

Εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε αυτήν την Εσωτερική σοφία, διότι τα εμπόδια μας αποτρέπουν από το να εσωστραφούμε. Πώς μπορούμε να απομακρύνουμε αυτά τα εμπόδια; Ποια διαδικασία πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να ανακαλύψουμε όλα όσα επιζητούμε;

Υπάρχουν απλές τεχνικές για την πρόσβαση στη σοφία της ψυχής μας. Δεν χρειάζεται να ψάξουμε στις τέσσερις γωνιές της γης. Δεν χρειάζεται να ταξιδέψουμε στο απώτερο διάστημα. Αυτές οι τεχνικές μπορούν να ασκηθούν στην άνεση του σπιτιού μας. Χρειαζόμαστε μόνο να εσωστραφούμε, μέσω του διαλογισμού.

Μέσα μας έχουμε μια σοφία μεγαλύτερη από ό,τι θα μπορούσαμε ποτέ να συσσωρεύσουμε στη γη. Έχουμε μέσα μας μια πηγή γνώσης από την οποία ρέουν όλες οι άλλες γνώσεις. Αυτή η σοφία, είναι μέσα μας και είναι προσβάσιμη μέσω του διαλογισμού.

Επιστήμη Πνευματικότητας

Σαντ Ρατζίντερ Σινγκ