Χορτοφαγική Διατροφή

Όταν σκεφτόμαστε τα οφέλη της χορτοφαγικής διατροφής, συχνά τα συνδέουµε µε την υγεία του φυσικού µας σώματος. Οι γιατροί και οι βιολόγοι περιγράφουν τα οφέλη, που έχει µια χορτοφαγική διατροφή για το σώµα µας και συστήνουν τη χορτοφαγία, για να περιορίσουν τις αρρώστιες και να συντελέσουν στην υγεία και την ευεξία µας. Εκτός του ότι βελτιώνει τη σωματική µας ευεξία, η χορτοφαγία έχει, επίσης, οφέλη στη διάνοια και το πνεύμα µας.

Εδώ και αµαμέτρητους αιώνες, πολλοί άνθρωποι έχουν υιοθετήσει τη χορτοφαγική διατροφή για περισσότερους λόγους και όχι απλώς και μόνον για τη σωματική τους υγεία. Χάρη στις προόδους της ιατρικής επιστήμης, η επίδραση της χορτοφαγικής διατροφής στο σώμα µας έχει πρόσφατα αποδειχθεί και επιστημονικά. Πολλοί αθλητές έγιναν χορτοφάγοι και χάρη σ' αυτό κέρδισαν αναγνώριση για τα εξαιρετικά τους επιτεύγματα. Όμως, και πριν υπάρξουν επιστημονικές αποδείξεις, άνθρωποι παλαιοτέρων εποχών ήταν επίσης χορτοφάγοι. Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι εκτός της σωματικής υγείας, για να είναι κανείς χορτοφάγος;

Οι παλιοί Ινδουιστές αβατάρ και γιόγκις ήταν χορτοφάγοι. Ο Μαχαβίρα ήταν χορτοφάγος. Φιλόσοφοι, στοχαστές, συγγραφείς, πολιτικοί αρχηγοί και ανθρωπιστές σε όλη την πορεία της ιστορίας είχαν, επίσης, υιοθετήσει τη χορτοφαγική διατροφή. Τι ήξεραν όλοι αυτοί για τη χορτοφαγική διατροφή που θα μπορούσε να µας παρακινήσει να το σκεφτούμε κι εμείς; Η Επιστήμη της Πνευματικότητας διδάσκει ότι η χορτοφαγική διατροφή είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες θεμελίωσης της πνευματικής μας ανάπτυξης, καθόσον αυτή επηρεάζει καταλυτικά τις δύο κινητήριες δυνάμεις της πνευματικής μας εξέλιξης, δηλαδή τον διαλογισμό και τον ηθικό τρόπο ζωής.

Επιστήμη Πνευματικότητας

Σαντ Ρατζίντερ Σινγκ