Σχετικά με την Αθανασία της Ψυχής

Οι Άγιοι τονίζουν ότι αυτό που πεθαίνει είναι μόνο το φυσικό μας σώμα, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ύλη. Ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο γερνάει με τον χρόνο, φθείρεται και τελικά καταστρέφεται. Αλλά ο αληθινός μας εαυτός, αυτό που ονομάζεται πνεύμα ή ψυχή, είναι αιώνιος. Η σύνδεσή μας με την ψυχή μάς παρέχει απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν σχέση με το τι μας περιμένει πέρα από τις πύλες του θανάτου και ακόμα πώς θα μπορέσουμε να πάρουμε μια γεύση του Υπερπέραν, ενόσω βρισκόμαστε ακόμη μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο.

Υπάρχει πραγματικά κάτι που να αποδεικνύει την αθανασία της ψυχής; Στο θέμα αυτό υπάρχουν δύο τομείς τους οποίους μπορούμε να εξετάσουμε. Έχουμε αφ’ ενός τις μαρτυρίες και τις δηλώσεις των Αγίων και των Μυστών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι έχουν διαβεί τις πύλες του Υπερπέραν στα Εσωτερικά τους ταξίδια. Ο δεύτερος τομέας είναι οι αναφορές σύγχρονων ιατρών και επιστημόνων, οι οποίοι κατορθώνουν, μέσω της σημερινής ιατρικής τεχνολογίας, να επαναφέρουν στη ζωή ανθρώπους οι οποίοι είχαν χαρακτηριστεί κλινικά νεκροί. Έτσι, κατά τα τελευταία 30 χρόνια, έχουν γίνει καταγραφές εκατομμυρίων περιπτώσεων ασθενών που είχαν παραθανάτιες εμπειρίες και οι περιγραφές που δίνουν όλοι είναι όμοιες μεταξύ τους. Πολλοί απ’ αυτούς αναφέρουν ότι ένιωσαν να εγκαταλείπουν το σώμα τους και ότι μπορούσαν να το παρακολουθούν από ψηλά, καθώς οι γιατροί και οι νοσηλευτές προσπαθούσαν να τους επαναφέρουν στη ζωή.

Κάποιοι μπορούσαν να βλέπουν τους συγγενείς τους που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή σε άλλους χώρους ή ακόμη και σε άλλες πόλεις και άκουγαν τι έλεγαν μεταξύ τους, πράγμα που επιβεβαιώθηκε αργότερα από τους ίδιους.

Οι περισσότεροι περιγράφουν την εμπειρία αυτή λέγοντας ότι ένιωσαν να περνούν με μεγάλη ταχύτητα μέσα από ένα σκοτεινό τούνελ και να αναδύονται έπειτα σ’ έναν κόσμο γεμάτο Φως. Στη συνέχεια αναφέρονται στη συνάντησή τους με ένα Φωτεινό Ον, το οποίο τους περιέβαλε με μια αγάπη τόσο έντονη, που όμοιά της δεν είχαν βιώσει ποτέ επάνω στη Γη. Αναφέρουν, επίσης, ότι πέρασαν από ένα είδος ανασκόπησης όλων των γεγονότων της ζωής τους, κατά την οποία βίωσαν ξανά όλες τις καλές πράξεις από τη μια, αλλά και από την άλλη όλο τον πόνο που είχαν προκαλέσει στους άλλους. Με τον τρόπο αυτόν, όλοι όσοι πέρασαν μια παραθανάτια εμπειρία και επέστρεψαν στον κόσμο αυτόν, είδαν τη ζωή τους να αλλάζει ριζικά, καθώς μπόρεσαν να συνειδητοποιήσουν πως το μόνο πράγμα που έχει αληθινή αξία είναι η αγάπη που δίνουμε στους άλλους. Οι άνθρωποι αυτοί μεταμορφώθηκαν τόσο πολύ, που συνέχισαν να ζουν μια τελείως διαφορετική ζωή, αποφασισμένοι πλέον ότι κύριος στόχος τους πρέπει να είναι το να δίνουν αγάπη και να κάνουν καλό στους άλλους. Επιπλέον, έχασαν κάθε φόβο σε σχέση με τον φυσικό θάνατο, καθώς συνειδητοποίησαν ότι η ψυχή τους είναι αθάνατη. Συνειδητοποίησαν ότι η κατάσταση την οποία ονομάζουμε θάνατο δεν είναι παρά μόνο μια αλλαγή αμφίεσης και μπόρεσαν έτσι να ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους απαλλαγμένοι από τον φόβο του θανάτου, αφού είχαν πλέον δει με τα ίδια τους τα μάτια τι υπάρχει στους κόσμους του Υπερπέραν.

Όταν, όμως, εσωστρεφόμαστε, μπορούμε να βιώσουμε την αθάνατη φύση της ψυχής μας, χωρίς να χρειάζεται να περάσουμε μια παραθανάτια εμπειρία, προκειμένου να δούμε τι υπάρχει στους κόσμους του Υπερπέραν. Στην περίπτωση αυτή βλέπουμε ακριβώς όσα περιγράφουν οι Άγιοι και οι Μύστες όλων των θρησκειών, σε σχέση με τις πνευματικές εμπειρίες της ψυχής. Μπορούμε μάλιστα να μάθουμε την τεχνική την οποία χρησιμοποίησαν και εκείνοι και να την εφαρμόσουμε. Η τεχνική αυτή είναι γνωστή ως διαλογισμός.

Επιστήμη Πνευματικότητας

Σαντ Ρατζίντερ Σινγκ