Η Σχέση μεταξύ Επιστήμης και Πνευματικότητας

Η επιστήμη πάντοτε επεδίωκε να εξηγήσει το ανεξήγητο, να λύσει το άλυτο και να κάνει το άγνωστο, γνωστό. Οι επιστήμονες αφοσιώνονται στο να βρουν απαντήσεις στα μυστήρια της ζωής. Η δίψα για γνώση έχει οδηγήσει τον άνθρωπο να εξερευνήσει όλες τις μορφές της ύπαρξης για να γνωρίσει το γιατί και πως ήρθαν τα πάντα σε ύπαρξη. Η επιστήμη οδηγείται από την έμφυτη περιέργεια να βρει απαντήσεις στα ερωτήματα του τί, πώς και γιατί. Στην καρδιά της επιστημονικής έρευνας υπάρχουν μερικές καυτές ερωτήσεις: Ποιοι είμαστε, τί είμαστε, γιατί είμαστε εδώ, πώς ήρθαμε εδώ και πού πάμε όταν πεθάνουμε; Ψάχνουμε τις απαντήσεις μέσω της βιολογίας, της φυσικής, της χημείας, της αστρονομίας, της γεωλογίας, της κβαντικής φυσικής και άλλων επιστημονικών κλάδων. Αυτό που λίγοι συνειδητοποιούν είναι ότι οι ίδιες αυτές ερωτήσεις είναι και στην καρδιά ενός άλλου κλάδου της επιστήμης, γνωστού ως πνευματικότητα. Η πνευματικότητα δεν είναι μια πίστη ή θρησκεία, είναι μια επιστήμη που ζητά να αποκαλύψει τις ίδιες απαντήσεις όπως οι πατροπαράδοτοι επιστήμονες. Η πνευματικότητα είναι η επιστήμη που ζητά να βρει τις απαντήσεις του ποιοι είμαστε, γιατί είμαστε εδώ, από πού ήρθαμε και πού πάμε μετά το θάνατο; Η πνευματικότητα δεν πρέπει να συγχέεται με τους τύπους και τα τελετουργικά της θρησκείας. Η πνευματικότητα είναι μια μελέτη όπου ζητάμε να ανακαλύψουμε την ύπαρξη των δυνάμεων που έφεραν όλη τη γνωστή ύλη σε ύπαρξη.

Η πνευματικότητα είναι βασισμένη στην επιστημονική μέθοδο. Στην επιστημονική μέθοδο αρχίζουμε με μια υπόθεση. Μετά, κάνουμε ένα σχέδιο της πορείας και των υλικών που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε για να δοκιμάσουμε την υπόθεση. Κατόπιν ακολουθούμε αυτό το σχέδιο και καταγράφουμε τα πορίσματα. Όταν ολοκληρωθεί, αναλύουμε τα δεδομένα και εκθέτουμε τα αποτελέσματα. Ήταν η υπόθεσή μας σωστή ή λανθασμένη; Αυτή η μεθοδολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να μελετήσουμε την πνευματικότητα. Η πνευματικότητα είναι η προσωπική δοκιμή της υπόθεσης ότι υπάρχει μια Ανώτερη Δύναμη που έφερε σε ύπαρξη όλη τη Δημιουργία, ότι η Ανώτερη Δύναμη είναι μέσα μας και ότι η Ανώτερη αυτή Δύναμη μπορεί να γίνει γνωστή. Το εργαστήριο είναι το ανθρώπινο σώμα μας. Μέσα στους αιώνες υπήρξαν άτομα που έψαξαν να βρουν τις απαντήσεις στο μυστήριο της ζωής και του θανάτου. Αυτά τα άτομα εκτέλεσαν τα πειράματα της πνευματικότητας μέσα στα όρια του δικού τους ανθρώπινου εργαστηρίου. Αυτοί προέρχονταν από πολλές κουλτούρες, χρονικές περιόδους και τομείς της ζωής, όμως ο καθένας βρήκε τα ίδια αποτελέσματα. Αν άνθρωποι από διαφορετικές χώρες, που μιλούσαν διαφορετικές γλώσσες, που δεν ήξεραν ο ένας τον άλλον, μπόρεσαν να έχουν τα ίδια πορίσματα, δεν είναι αυτό αξιοσημείωτο; Τι ανακάλυψαν λοιπόν;

Κάθε εξερευνητής της πνευματικότητας στη δική του χώρα και εποχή ανακάλυψε ότι υπάρχει μια Ανώτερη Δύναμη που βρίσκεται πίσω από όλη τη Δημιουργία και είναι επίσης και μέσα μας. Ανακάλυψαν ότι είμαστε κάτι περισσότερο από απλά και μόνο ένας σάκος από σάρκα και οστά. Μέσα μας υπάρχει ένα Θείο πνεύμα από το οποίο προέρχεται η διάνοια και η σοφία μας. Ανακάλυψαν επίσης, ότι αυτό το κάτι από εμάς μπορεί να υπάρξει χωρίς το φυσικό σώμα. Συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει μια ελέγχουσα δύναμη μέσα στο Σύμπαν που έφερε σε ύπαρξη όλη τη φυσική ύλη. Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι τα πορίσματά τους τα συναντούμε σε όλες τις εποχές της ανθρώπινης ιστορίας. Μερικά από αυτά τα άτομα έζησαν χιλιάδες χρόνια πριν. Αυτή η ομάδα των επιστημόνων έχουν αναγνωριστεί ως άγιοι, μύστες, προφήτες, φιλόσοφοι και Διδάσκαλοι όλων των θρησκειών και πίστεων.

Επιστήμη Πνευματικότητας

Σαντ Ρατζίντερ Σινγκ