Διαλογισμός - Το Ταξίδι στις Ανώτερες Περιοχές (Μέρος 4ο)

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ (συνέχεια)

Βήμα 6ο: Το ταξίδι στις Ανώτερες Περιοχές

Καθώς απορροφιόμαστε περισσότερο μέσα στο εσωτερικό Φως και Ήχο, που βλέπουμε και ακούμε στον διαλογισμό μας, υπερβαίνουμε το φυσικό επίπεδο και μπαίνουμε στην αστρική περιοχή. Ο φυσικός κόσμος που είναι καμωμένος κυρίως από ύλη, αφήνεται πίσω και βρίσκουμε ένα βασίλειο με περισσότερη συνειδητότητα. Εκεί ταξιδεύουμε με ένα κάλυμμα που είναι γνωστό σαν αστρικό σώμα. Αυτό είναι ένα αιθερικό σώμα. Η αστρική περιοχή είναι γεμάτη από ομορφιά και θαυμάσιο Φως και Ήχο. Όταν υπερβούμε την αστρική περιοχή, μπαίνουμε στην αιτιατή περιοχή. Αυτή είναι μια περιοχή που είναι ακόμα πιο αιθερική. Αποτελείται από ίσα μέρη ύλης και συνειδητότητας. Σ' αυτήν την περιοχή αποβάλλουμε το αστρικό μας σώμα και ταξιδεύουμε με το αιτιατό μας σώμα. Πηγαίνοντας ακόμα πιο πάνω, μπαίνουμε στην υπεραιτιατή περιοχή. Κάθε περιοχή έχει όλο και περισσότερο Φως και όλο και πιο ανώτερους Ουράνιους Ήχους και μακαριότητα. Η υπεραιτιατή περιοχή έχει περισσότερη συνειδητότητα και μόνο ένα μικρό ποσοστό απατηλότητας. Στην υπεραιτιατή περιοχή, το αιτιατό σώμα αφήνεται πίσω και η ψυχή μας είναι σκεπασμένη μόνο με ένα λεπτό κάλυμμα. Σ' αυτό το στάδιο αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας σαν ψυχή. Βλέπουμε πως η ψυχή είναι τόσο φωτεινή, όσο δώδεκα εξωτερικοί ήλιοι. Είναι ένα στάδιο όπου έχουμε τη συνειδητοποίηση του «Εγώ είμαι Αυτό». Συνειδητοποιούμε ότι είμαστε της ίδιας ουσίας με αυτήν του Δημιουργού. Τελικά, φτάνουμε στην περιοχή, από όπου προήλθε η δύναμη του Θεού, την πνευματική περιοχή που είναι γνωστή σαν Sach Khand ή Αληθινό Βασίλειο. Αυτή είναι η καθαρά πνευματική περιοχή όλου του Φωτός και όλης της μακαριότητας, όπου όλα τα καλύμματα της ψυχής έχουν αποβληθεί. Δεν υπάρχει ούτε ίχνος ύλης σ' αυτήν την περιοχή. Εδώ η ψυχή μας βυθίζεται μέσα στον ωκεανό της παν-συνειδητότητας, στην Υπερψυχή, στην Πηγή από όπου ήρθε. Η σταγόνα του νερού βυθίζεται μέσα στον Ωκεανό και γίνεται ο Ωκεανός. Η ακτίνα του φωτός βυθίζεται μέσα στον Ήλιο και γίνεται ο Ήλιος.

Σε κάθε στάδιο του ταξιδιού έχουμε την εμπειρία όλο και μεγαλύτερων κυμάτων πνευματικής μακαριότητας που διαπερνούν την ψυχή μας. Ένα-ένα τα καλύμματα που σκεπάζουν την ψυχή μας αποβάλλονται, ωσότου να επιστρέψουμε στην πρωταρχική μας κατάσταση. Σε κάθε περιοχή νομίζουμε πως έχουμε φτάσει στην ανώτατη κατάσταση έκστασης, αλλά βλέπουμε πως το επόμενο στάδιο μας γεμίζει με μεγαλύτερη αγαλλίαση. Η απώτατη μακαριότητα είναι όταν η ψυχή μας βυθίζεται ξανά μέσα στον Θεό, στον Δημιουργό της. Αυτή είναι η κατάσταση που όλοι μας πρέπει να φτάσουμε για να πραγματοποιήσουμε την αιώνια ειρήνη και ευτυχία. Αυτή η βύθιση της ψυχής μας, μέσα στον Δημιουργό, φέρνει χαρά και ευτυχία που μένει μαζί μας για πάντα. Φθάνοντας σ' αυτά τα ανώτερα εσωτερικά στάδια μακαριότητας, φέρνουμε μαζί μας ένα Θείο δώρο, που μας βοηθά στα προβλήματα που έχουμε στη ζωή μας. Μπορούμε να αναζητήσουμε αυτήν την πηγή οποτεδήποτε θέλουμε. Η μακαριότητα και η ευτυχία που έχουμε στον διαλογισμό μένει μαζί μας, ακόμη και μετά που βγαίνουμε από τον διαλογισμό. Είναι μια ανεξάντλητη πηγή αγάπης και ειρήνης από όπου μπορούμε να πάρουμε όποτε επιθυμούμε. Η εμπειρία είναι τόσο δυνατή και μας πληροί τόσο βαθιά, που μας βοηθά να υπερβούμε τους πόνους και τις θλίψεις της ζωής. Δεν έχει σημασία τι μας συμβαίνει στη ζωή, έχουμε μια πηγή νέκταρ μέσα μας, απ' όπου μπορούμε να πιούμε οποιαδήποτε στιγμή: Αυτό είναι το δώρο που μπορούμε να έχουμε με τον διαλογισμό.

ΑΣΚΗΣΗ

Βρείτε έναν ήσυχο και άνετο τόπο για να ασκήσετε τον διαλογισμό. Αρχίστε με δεκαπέντε λεπτά και με την πάροδο του χρόνου, αυξήστε τον σε τριάντα λεπτά την ημέρα. Καθώς προοδεύετε αυξήστε τον χρόνο του διαλογισμού σε μια ή δύο ώρες. Κρατείστε ένα ημερολόγιο των εμπειριών σας.

Επιστήμη Πνευματικότητας

Σαντ Ρατζίντερ Σινγκ